2018 - 2019 н.р.

Дата публікації допису: May 12, 2020 3:14:29 PM

Анкетування здобувачів освіти щодо організації дистанційного навчання закладами загальної середньої освіти в умовах карантину:

1) учням;

2) батькам;

3) вчителям.

З метою покращення рівня організації дистанційного навчання учнів Державна служба якості освіти України проводить анонімне опитування педагогічних працівників, учнів та батьків. Нас цікавить думка кожного, саме тому Ваша участь в анкетуванні є дуже важливою. Просимо відповісти на запитання та заповнити анкету до 14-го квітня 2020 року.

Дякуємо за участь!

Оголошення

для батьків майбутніх першокласників

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №64 запрошує Ваших дітей

на суботні зустрічі, які відбудуться 16.11, 23.11,

30.11. 2019 р. о 09.00.

Адміністрація

Марафон мероприятий-тренингoв «Как выучить украинский язык за один час»

07 сентября, в 15:00 на площади Драмтеатра возле фонтана, 14 сентября, в 15:00 в ПортCity, 21 сентября в «Экстрим - Парке» состоится марафон мероприятий-тренингов, «Как выучить украинский язык за один час». Тренинг проведёт Учебный Центр «Востребованные Профессии», по европейским стандартам. На мероприятии, в развлекательном формате выступит украинский танцевальный ансамбль - «Дома Детского Творчества, прозвучат украинские песни, также вы сможете увидеть современные «Дикие танцы по-украински», а DJ SONIC, DJ ALBUS и шоу от клоуна Бантика - сделают всё, чтобы мероприятие было не скучным.

Директор учебного центра «Востребованные Профессии» Куюков Денис рассказал о ходе подготовке к марафону - тренингов. «Это первый марафон, от учебного центра, приуроченный ко Дню знаний. Мы хотим показать богатства украинской культуры и всю красоту нашего родного языка. А также провести тренинг по всем европейским стандартам и доказать, что обучение может быть веселым и плодотворным».

Ведущем мероприятия станет известный и любимым Мариуполем Вечерковский Данил, а помощницей ведущему, очаровательная Мисс Мариуполь 2017 и победительница международного конкурса Сречкович Жаклин.

Гости мероприятия также смогут оценить вкуснейшее кофе, совершенно бесплатно, от «Файна Кава».

2018 - 2019 н. р.

Увага!

Шановні батьки!

Адміністрація школи запрошує Вас 24 липня о 15.00 год. на загальношкільні батьківські збори, які відбудуться в актовій залі на ІІ поверсі.

з 05.11.18 р. до 09. 11. 18 р. - проводиться шкільний етап міського конкурсу – виставки «Дитячі фарби Приазов’я». Тема конкурсу: «Чарівна осінь – дари природи рідного краю» (Положення до конкурсу додається)

ТЕМА ПЕРШОГО УРОКУ В НОВОМУ

2018-2019 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

РЕКОМЕНДОВАНІ ТЕМИ

Щорічно міністерство пропонує свої варіанти тем для першого шкільного заняття. Такі теми не є обов’язковими та можуть коригуватись вчителем. Важливо, щоб початок нового навчального 2018-2019 року налаштував дітей на навчання, дав їм достатню мотивацію та корисні роздуми.

Обираючи ту чи іншу тему, вчителі повинні:

§ орієнтуватись на вік школяра;

§ враховувати актуальність проблематики.

Так, для початкових — 1-4-х класів, доречними стануть такі теми:

§ “Діти об’єднують Україну”;

§ “Я люблю свою країну”;

§ «Добре тим, хто вміє дружити”;

§ “Краса людини — її доброта”.

Учням 5-9-х класів можна запропонувати більш серйозні теми, що стосується політики країни, важливих екологічних чи інтеграційних процесів, наприклад:

§ “Наші земляки — герої Революції Гідності”;

§ “Хочемо, щоб усі жили в мирі”;

§ “Розкажемо Європі про себе”;

§ “Українці серед інших європейських націй”;

§ “Добрототворення — наша мета”;

§ “Повага до європейських цінностей”;

§ “Історія нескорених” тощо.

Для 10-11-х класів корисними будуть обговорення на теми:

§ “Як я бачу партнерські відносини Україна-ЄС”;

§ “Будуємо справжню демократичну країну”;

§ “Прагнемо миру!”.

ПРО ЩО РОЗПОВІСТИ?

Яка б тема першого уроку в новому 2018-2019 навчальному році не звучала, в будь-якому разі вона повинна посприяти вихованню та розвитку ціннісного ставлення особистості до державності, суспільства та окремої людини. Важливо пояснити школярам, що ціннісне ставлення до кожної окремої людини передбачає соціальну відповідальність, чесність, терпимість до іншого, хоробрість та здатність постояти за себе та інших, добросовісність, правдивість, вміння працювати в колективі та здійснювати колективну роботу, ефективно протистояти будь-яким проявам насильства та жорстокості, готовність допомагати та підтримувати.

Шановні учні та батьки!

Доводимо до Вашого відома інформацію про організацію курсів з програмування для учнів віком від 9 до 11 років.

Учні мають можливість самостійно зареєструватися на проходження курсів за посиланням на форму https://goo.gl/forms/bVBK2gKQhRTSL54D2.

Курси планується проводити на базі бібліотек міста Маріуполя.

Шановні учні та батьки!

Звертаємо вашу увагу на те, що розпочала роботу "гаряча лінія" департаменту освіти міської ради за тел. 33-30-44 стосовно профорієнтаційного консультування з питань подовження навчання, зокрема в професійно-технічних ліцеях, коледжах.

Шановні учні та батьки!

ГУ Держпраці про організації та проведення

Дня охорони праці у 2017 році інформує

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та випадків смертельного травматизму на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці.

Указом Президента України від 18 серпня 2006 року №685/2006 день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я працівників офіційно визнаний в Україні - 28 квітня. Наша держава разом з усім світом відзначатиме 28 квітня Всесвітній День охорони праці. Разом ми маємо замислитись над гострою проблемою збереження життя і здоров’я працівників та формування культури охорони праці в Україні.

За рекомендацією Міжнародної організації праці у 2017 році День охорони праці відзначатиметься під гаслом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці». Застосування своєчасних та точних даних про нещасні випадки та професійні захворювання дозволяє впевнено визначити нові виклики та загрози, що постають перед охороною праці, ідентифікувати небезпечні галузі, розробляти превентивні заходи, а також впроваджувати державну політику, регіональні системи та програми, спрямовані на поліпшення стану промислової безпеки на всіх рівнях, від загальнодержавного до окремих підприємств. Це дає змогу країнам досягти ліпших показників ефективності національної системи охорони праці та впевнено визначати пріоритети майбутнього. Систематизація даних про професійні захворювання та нещасні випадки на виробництві суттєво допомагає у запобіганні нових трагедій та аварій на виробництві. Тому вкрай важливо поліпшувати системи реєстрації та повідомлення про нещасні випадки, що сталися на виробництві.

Фахівцями Головного управління розпочата робота з підприємствами, організаціями та установами щодо привернення уваги працівників до питань безпеки та гігієни праці на робочому місці, запропоновано керівникам підприємств розробити відповідні заходи. На основі пропозицій, що надходять від підприємств, профспілок та громадських організацій складається узагальнений робочий план заходів з проведення в області квітневого місячника, присвяченого Дню охорони праці. Новини про хід місячника, а також матеріали загальних питань щодо реалізації державної політики в галузі охорони праці, будуть розміщені на веб-сайті Головного управління та у засобах масової інформації.

Залучайтеся до квітневого місячника та працюйте безпечно!

Інформація для учнів та їх батьків

На виконання наказу Департаменту освіти міської ради від 28.03.2017 р. №316 «Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації в загальноосвітніх навчальних закладах м. Маріуполя в 2016 – 2017 навчальному році:

1. Навчальні заняття у 1-11 класах закінчуються 26 травня 2017 року.

2. Свято «Останнього дзвоника» відбудеться 26 травня 2017 року.

3. Урочисті засідання педагогічних рад з нагоди вручення:

- свідоцтв про базову середню освіту відбудеться 15 червня 2017 року;

- атестатів про повну загальну середню освіту та випускні вечори відбудуться 24 червня 2017 року

4. Пришкільний табір з денним перебуванням на базі школи буде працювати з 29 травня по 16 червня 2017 р.