Пришкільний табір "Іскорка"

Дата публікації допису: Jun 10, 2019 11:30:34 AM

Здрастуй, літечко чудове, різнокольорове!

Літо – найяскравіша пора року! Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів. Головне: „…щоб сонечко світило та веселка раділа “. Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг.

Щороку, із перших днів канікул при Маріупольській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 64 розпочинає свою роботу пришкільний табір із денним перебуванням «Іскорка». Цього року відпочинком охоплено 53 дітей. Вихованці із задоволенням відвідують його, адже кожного дня їх чекає цікавий і змістовний відпочинок, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей. На скільки цей відпочинок є для них активним, пізнавальним, пам’ятним багато в чому залежить від дорослих – організаторів програм відпочинку, які чимало зусиль прикладають, щоб дітям було цікаво .

Щодня завдяки вихователям – вчителям початкових класів Маяк М. В., Павловій Г. О., Треус І. С., Петренко Н. А. , начальнику табору Стернард І.Л., учителям фізичного виховання Танасієнко Ю. Л. та Костюку О. І., а також учительці музики Семенченко Р. Ф. діти 1 - 4 класів мали чудову нагоду проявити свої таланти та здібності. Для учнів влаштовували майстер-класи, ігри, вікторини, конкурси, екскурсії.

Учителька трудового навчання Львова Л. О. провела майстер-клас з виготовлення вітальної листівки в 3Д форматі – «Квіти для мами» у техніці «скрапбукінг». Підсумком занять стала колективна творча робота «Веселе літо». У роботі керівнику гуртка допомагали учениці 6 – А класу Плотнікова Олена та Ковальова Аліна, які неодноразово брали участь у міських конкурсах з декоративно-ужиткового мистецтва.

За час перебування в таборі діти відвідали пожежно-рятувальну частину. Представники ДСНС розповіли хлопчикам та дівчаткам про будні пожежно-рятувальної частини, дозволили приміряти бойовий одяг та посидіти в кабіні пожежного автомобіля. Екскурсія була не лише цікавою, але і корисною. Рятувальники розповіли маленьким гостям, як відпочивати безпечно. Діти дізналися, що робити у разі виникнення пожежі, а також в інших надзвичайних ситуаціях. Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Рятувальники розповіли, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка, звернули увагу на причини виникнення пожеж та їх запобігання, відповідали на питання, які задавали діти. Свої емоції про мандрівку до пожежної частини діти виразили у малюнках, які прикрашають стіни пришкільного табору.

Також у гості до школярів завітала співробітниця патрульної поліції, яка нагадала учням правила безпеки пішоходів. А також Анастасія дозволила на певний час побути поліцейськими, учні могли потримати рацію в руках, посидіти в патрульній машині за кермом. Завершився День безпеки конкурсом малюнків, де учні зобразили сюжет на тему з правил дорожнього руху.

Цікавою була зустріч із молодими акторами драматичного театру, які для маленьких глядачів у актовій залі школи № 67 показали виставу «Золоте курча».

Школярі побували в дитячій бібліотеці ім. В. Маяковського, яка влітку продовжує працювати за програмою "Літній відпочинок з книгою". Зустріч з книгою та співробітниками бібліотеки була дуже захоплюючою. Гостинно свої двері відчинила ціла "Академія літніх наук"! Академік Всезнайка зустріла маленьких наших читачів та розповіла про наукові відкриття, винаходи, планети, зірки ... Наші вихованці в захваті були від активних, динамічних і веселих ігор!

А до їдальні, де кухарі пригощають смачними обідами та різноманітними смаколиками, двічі нікого не запрошують. Малеча біжить із задоволенням. У планах табірної зміни ще перегляд театральних вистав, різноманітні конкурси та забави.

Але все це попереду! Веселого всім літа!