Тиждень права

Дата публікації допису: Dec 26, 2018 5:18:37 AM

Правова культура – фундамент держави

Починаючи з 2008 року, в нашій державі започатковано проведення Всеукраїнського тижня права. Згідно з Указом Президента, проходити цей захід має щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

З нагоди цієї події у школі пройшов Єдиний Всеукраїнський урок на тему «Права людини».

Також у рамках Всеукраїнського тижня права у школі була проведена зустріч з інспекторами ювенальної превенції Центрального відділу Головного управління Національної поліції у Донецькій області Н. О. Лавриненко та старшим лейтенантом І. М. Ніколаєвою. Під час зустрічі було проведено лекцію з превентивного виховання та відбулась роз’яснювально-профілактична бесіда з учнями 5 – 6 класів щодо вчинення правопорушень у підлітковому середовищі.

Традиційним є також проведення студентами Донецького державного університету управління заходів щодо підняття рівня правової обізнаності учнів. Лаборант юридичної клініки «Феміда» ДонДУУ Олійник Ангеліна та студентка факультету права і соціального управління Макеєва Дар’я ознайомили семикласників із основною міжнародною і вітчизняною базою щодо захисту прав дитини; ознайомили учнів з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини; а також із поняттями «відповідальнісь» і «обов'язок», видами відповідальності неповнолітніх; ознайомили з можливостями щодо захисту своїх прав.

Було також організовано в бібліотеці книжкову виставку, презентації видань про права людини та іншої літератури правового змісту, оформлено тематичні стенди. Бібліотекар Прчетич С. В. провела бібліотечний урок для учнів 2 – 4 класів на тему «Права дитини».