До Дня Соборності України

Дата публікації допису: Jan 23, 2020 6:11:10 AM

Соборна. Вільна. Неподільна. Моя Україна!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед КиївськоюСофією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української НародноїРеспубліки і Західно - Української Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності. Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.

З нагоди Дня Соборності України в Маріупольській загальноосвітній школі I – III ступенів № 64 були проведені тематичні заходи під гаслом «Соборна. Вільна. Неподільна. Моя Україна!». За розкладом пройшли тематичні виховні години: «Ми – українці» в перших класах, «День Соборності України» з переглядом мультимедійних презентацій в 2-5 класах, «Україна - держава соборна, одна на всіх, як оберіг» в 6-9 класах.

Класні керівники підійшли до цього креативно і творчо. Учні не були сторонніми спостерігачами, а взяли активну участь: вони підготували презентації та повідомлення, створювали живий ланцюг, як символ Соборності України і виконували інтерактивні вправи для розуміння поняття «соборність». Учні 2 – Б класу виготовили лепбуки «Моя Україна». Стало доброю традицією в нашій школі проводити тематичну акцію «Стрічка єднання». Цьогоріч учні 5-х класів приєдналися до такої події. Ознайомившись з історією свята, п’ятикласники взялися за синьо-жовту стрічку, висловивши свої побажання рідній Україні.

У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила». Також діти намалювали яскраві газети, приурочені до Дня Соборності.

Співробітники бібліотеки імені Маяковського підготували для учнів 5 – 6 класів вікторину, інтерактивні вправи, книжкову експозицію «Моя країна… Для мене ти єдина!».

Заходи, проведені на цьому тижні, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України.