Шевченківські дні

Дата публікації допису: Mar 09, 2021 11:10:6 PM

Шевченкове слово в віках не старіє

Кожного року, на початку весни, ми вшановуємо пам’ять великого поета, людини незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу –Тараса Григоровича Шевченка. У цьому році виповнюється 207 років з дня народження Т. Г. Шевченка, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово. Сила його поезій пророча, бо завжди стосується того часу, в якому цю поезію сприймаємо, сьогодні вона ніби тільки для нас і написана.

Доторкнутися Шевченківських творів, заглибитись у красиві і правдиві рядки поезій Кобзаря мали змогу учні нашої школи. Бібліотекарка Прчетич С. В. підготувала відео урок про життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка, зачитала вислови відомих людей про Кобзаря. Ця розповідь була доповнена поетичними творами Т. Шевченка, а також виставкою «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…»

До Шевченківських днів у читальній залі бібліотеки імені Маяковського співробітники провели літературну гру для учнів 5-го класу «Шевченкове слово сяє у віках».

На заході дітям розповіли про найбільш важливі віхи життя Великого Кобзаря, зачитали відомі поезії та запропонували виконати цікаві завдання літературної вікторини. Із запропонова- ними завданнями учні впорались без труднощів. У кінці заходу дітям побажали пам’ятати великого Кобзаря, читати його твори, любити Україну, як любив її поет.