З днем народження, Маріуполь!

Дата публікації допису: Sep 30, 2018 9:33:56 PM

З ювілеєм, рідне місто моє!

Весело та різноманітно відзначають у цьому році маріупольці 240 - річний ювілей свого міста. Не залишилися байдужими й учні нашої школи.

28 вересня учні 2-А та 6-А класів під керівництвом вчителів Семенченко Раїси Федорівни та Павлової Галини Олександрівни для дітлахів початкової школи підготували свято «Маріуполь – моя Україна».

Юні актори декламували вірші, співали пісні маріупольських поетів та композиторів про рідне місто, а також перегорнули сторінки історії Маріуполя. Пригадали козаків, місто Павловськ. На святі з’явилась і Катерина ІІ (роль виконувала Македонська Анастасія), яка зачитала наказ про переселення греків до Приазов’я. Завітали на свято нащадки цих греків з танцем «Сиртакі» у виконанні дівчат 4-Б класу (кл. кер. Треус І.С.).

А потім усі присутні перенеслись на інсценований ярмарок ХІХ століття, де торговці (учні 2-А класу) продавали рибу, червону та чорну ікру, а дівчата 6-А класу привели на товчок чоловіка, так вони інсценували пісню «Ой, там на товчку, на базарі».

Зацікавили присутніх і сторінки історії міста-ювіляра, які були представлені у презентації «Маріуполь – моя Батьківщина». Діти мали чудову можливість поглянути на те, який вигляд колись мав Маріуполь, порівняти світлини старого та сучасного міста. Багатий своєю історією Маріуполь упродовж століть зумів зберегти неповторну самобутність і колорит.

Маріуполь – моя Україна,

Ти з дитинства в моєму житті.

Маріуполь – ти моря перлина,

Ти перлина моєї душі.