Трагічні події січня

Дата публікації допису: Feb 01, 2020 9:40:13 AM

Трагічні події січня в історії України

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. В Резолюції Генеральної асамблеї ООН говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го Українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц.

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначений в нашій школі тематичною інсталяцією, правовим уроком "Конвенція ООН з прав людини", уроками історії з актуалізації знань про Другу світову війну.

29 січня – День пам’яті Героїв Крут. Цей день є одним із символів боротьби українського народу за свою незалежність. Ця трагічна подія в історії Української держави є символом патріотизму юного цвіту нації. Заходи щодо вшанування Героїв битви під Крутами відбулись у нашій школі, оформлена тематична інсталяція " Цей день в історії" та "Пам'ятні дати України".

Для школярів були проведені години спілкування «Герої Крут у пам’яті людській» в 5-11 класах; інформаційні хвилинки «Пам’ять не згасає» у 1-4 класах. Під час заходів обгово- рювалися події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, відбувалося ознайомлення з історичними документами, що стосуються подій під Крутами.