Заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України

Дата публікації допису: Jan 23, 2019 2:12:20 PM

У школі № 64 пройшли заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України

22 січня 2019 року Україна відзначає 100-річчя з дня підписання Акту Злуки, яким було започатковано об`єднання країни в єдину соборну державу. Це визначна подія для українства, адже ідеями братертсва і єднання просякнуті всі сторінки історії нашої країни. Діти нашої школи теж залучилися до цих ідей. В рамках державного свята Дня Соборності України учні 5-х класів взяли участь у тематичній акції "Стрічка єднання", що відбулася на уроці історії, символічно поєднали міні-карти - частини України, створивши образ соборної держави, учні 5 – Б класу розповідали вірші до свята, Демидов Микита виконав пісню про долю українського народу.

Учні 6-Б класу створили "Квітку надії", виклавши карту України - єдиної соборної держави.

За розкладом пройшли тематичні виховні години: «Ми – українці» в перших класах, «Єднання заради Незалежності» з переглядом мультимедійних презентацій в 2-4 класах, «Україна-держава соборна, одна на всіх, як оберіг» в 6-8 класах, «Акт Злуки – втілення ідеалу соборної України» в 9 - 11 класах . Класні керівники підійшли до цього креативно і творчо. Учні не були сторонніми спостерігачами, а взяли активну участь: вони створювали презентації, зачитували повідомлення для однокласників, створювали живий ланцюг, як символ Соборності України і виконували інтерактивні вправи для розуміння поняття «соборність».

Вчителька історії Толкачова Ю. С. провела арт-лекцію для учнів 11 класу «Золоті сторінки історії України: Акт Злуки – 100-річчя єднання», а для десятикласників – тематичний урок «День Соборності: історична ретроспектива». Старшокласники виготовляли тематичні стіннівки та готували історичні доповіді.

Бібліотекар Прчетич С. В. провела бібліотечні уроки з учнями п’ятих, восьмого класів «Україна – соборна, єдина!»

Заходи, проведені на цьому тижні, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.