До 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Дата публікації допису: Mar 03, 2021 9:44:48 PM

Поетичний флешмоб до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

25 лютого виповнилось 150 років від дня народження видатної української письменниці, громадської діячки Лесі Українки. Інтерес до її творчості не згасає і нині.

Вірші Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) знайомі всім ще змалку, її біографію вивчають у кожному навчальному закладі, про неї говорять, пишуть, дискутують… Авторка відомих поетичних, прозових та драматичних творів, мала хист до музики, знала 7 мов, займалася перекладацькою діяльністю, читала європейську літературу в оригіналі. У 19 років написала підручник "Стародавня історія східних народів". Була принциповою феміністкою у житті та літературі. За незвичайну силу духу і твердість характеру Іван Франко назвав Лесю Українку “єдиним мужчиною на всю новочасну соборну Україну”. По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки учні нашої школи взяли участь у поетичному флешмобі «Лесине слово». Третьокласники під керівництвом Голоцукової Л. М. провели виховну годину "Я малою була горда...", челендж "Я хочу розказати вірш Лесі".

Бібліотекарка Прчетич С. В. підготувала відео презентацію та цікаву розповідь про життя та творчість української поетеси, організувала поетичний флешмоб "Лесине слово".

А четверокласники завітали до бібліотеки-філії для дітей імені Володимира Маяковського і взяли участь у заході, присвяченому 150-річному ювілею ЛЕСІ УКРАЇНКИ. Діти добре підготувалися до зустрічі: вивчили вірші поетеси, прочитали її казки. Під час заходу хлопці та дівчата уважно слухали розповідь бібліотекаря про нелегке життя Лесі Українки, тому з легкістю розгадали кросворд і дали правильні відповіді на всі запитання вікторини.