День захисту клімату

Дата публікації допису: May 28, 2021 3:49:15 AM

Міжнародний день захисту клімату

15 травня у світі відзначали Міжнародний день захисту клімату. Вперше підвищення концентрації парникових газів в атмосфері обговорювалося на світовому рівні в 1992 році на Самміті Землі в Ріо-де –Жанейро. Представники понад 180 країн світу підписали Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату. Ця угода визначила загальні принципи дій держав, спрямовані на стабілізацію парникових газів в атмосфері на тому рівні, який не загрожує кліматичній системі Землі глобальним антропогенним впливом. Україна була серед країн-лідерів, які підписали та ратифікували Паризьку кліматичну угоду.

У рамках відзначення цього дня в школі під керівництвом учительки географії Корнюхіної А. В. було проведено захід, на якому були розглянуті екологічні проблеми нашої планети та країни. Учні переглянули фільм про те , як діти в усьому світі вносять свій вклад в боротьбу за чисту планету.

Збереження клімату на Землі залежить від кожного із нас, зробити свій внесок легко, наприклад, використовувати енергозберігаючі джерела освітлення, брати участь у висадженні нових зелених насаджень та зберігати ті, які ростуть.