До Дня пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років

Дата публікації допису: Nov 26, 2018 12:31:2 AM

Схилімо голови в скорботі

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років, адже ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем у душі кожного небайдужого до подій того часу. Цьогоріч – 85-роковини цієї трагічної сторінки в історії країни. За весь час Голодомору загинуло близько 4 мільйонів людей.

З нагоди цієї сумної дати 23 листопада у школі проведено тематичні заходи щодо вшану- вання пам’яті жертв Голодомору та проведено загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку». Учні 8 класу (кл. кер. Медведєва Л. М.) взяли участь в уроці-реквіємі "Людської пам’яті мости…". В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і замучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі. У ході заходу Любов Михайлівна також розповіла учням про зловісний закон "П'яти колосків".

У шкільній бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…». Учні перших класів переглянули анімаційний фільм “Голодний дух”. Проведено виховні години на теми «Чорна сторінка нашої країни» (5 – Б клас), «І плакала свіча в скорботі» (6 – А клас), усний журнал «Запали свічку пам’яті» (4 – А клас), «Пам’яті жертв голодомору» (4 – Б та 5 – А класи), «Голод 33-го – біль душі і пам’ять серця» (2 – А клас) та ін.

Запаливши свічки пам’яті, які можна порівняти лише з зорями на небі, учні та вчителі вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих людей, які були заручниками страшних років та стали для наступних поколінь прикладом мужності та витримки.