До Дня Європи

Дата публікації допису: May 21, 2021 9:8:32 AM

Європа – наш спільний дім

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Рішення щодо відзначення Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.

У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.

Учні нашої школи долучились до святкування Дня Європи. Восьмикласники під керівництвом Львової Л. О. провели пізнавальний калейдоскоп "Європа вчора, сьогодні, завтра". На заході учні здійснили віртуальні подорожі до країн Європи , під час яких школярі дізналися про географічне положення країн, історію, національні та культурні традиції деяких держав, складали та відгадували кросворди, підготували виставку малюнків. Школярі заслухали уривки музичних творів відомих європейських композиторів

Класний керівник Заграфова О. М. разом із учнями 8 - Б класу провели літературно - географічний квест. Діти із задоволенням та азартом виконували завдання .

Отож, школярі зробили ще один крок до пізнання європейських країн, до усвідомлення необхідності європейської інтеграції нашої держави.

Наша Україна теж гідна бути європейською державою. Тим більше, що Закарпаття є центром Європи. Але всі повинні пам'ятати про те, що основними принципами існування ЄС є єднання та порозуміння.