До Дня пам'яті жертв Голодомору

Дата публікації допису: Nov 30, 2020 1:9:23 AM

Голодомор – 1932-1933 років – біль душі і пам’ять серця

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей.

До 87-річниці Голодомору в Україні в нашій школі було проведено інформаційно-просвітницькі заходи із вшанування пам'яті померлих в страшні 1932-1933-ті роки. На уроках історії та виховних годинах учні дізналися про символи Голодомору - свічу памяті, хлібину й колосся пшениці. Діти читали проникливі вірші, слухали пісню Оксани Білозір "Свіча", ділилися своїми враженнями та емоціями.

Учителі Толкачова Ю.С. і Денисенко І.О. провели виховний захід з учнями 9 та 6 – А класу «Голодомор – 1932-1933 років – біль серця всієї України».Школярі читали спогади очевидців того страшного голодного лихоліття, переглянули відеоролики Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори». Тривожною була хвилина мовчання, адже моторошно уявити мільйони зморених голодом людей України. Також учні наголосили на тому, що хліб потрібно шанувати, адже колоски пшениці вважаються символом життя і перемоги над голодом.

Учні 3 – Б класу під керівництвом учительки Стернард І. Л. виготовили маленькі паперові квіти-незабудьки і сформували з них символічну карту України.

Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.