День Європи

Дата публікації допису: May 16, 2020 5:40:10 PM

Святкуємо День Європи в Україні

У суботу, 16 травня, українці відзначають День Європи. Починаючи з 2003 р відповідно до Указу Президента Україна відзначає День Європи в третю суботу травня.

Наша держава знаходиться в центрі Європи і тому ми відчуваємо себе її часточкою. У нас спільні ідеали, мислення. Європа починається в серці кожного українця. А Україна - це країна європейських цінностей. І ми повинні знати і поважати традиції та культуру європейських країн.

Цьогоріч у школі заходи до Дня Європи проходять онлайн через мережу Інтернет, у зв’язку з запровадженим карантином у державі.

Учні 5 – 6 класів разом з учителями іноземної мови Марфлюк Л. В., Касьян С. О. та класними керівниками Денисенко І.О., Тілініною Н. Б., Кальченко С.В. здійснили «Віртуальні подорожі до країн Європи» , під час яких школярі дізналися про географічне положення країн, історію, національні та культурні традиції деяких держав. Цікавою була й відеоінформація про найменші країни Європи. Діти переглянули пізнавальне відео «Дітям про Євросоюз» щодо створення Європейського Союзу, познайомились з його символікою, цінностями та цікавими особливостями. Вони дізнались, що ЄС об'єднує 27 незалежних держав, які спільно працюють заради миру та процвітання.

Отож, школярі зробили ще один крок до пізнання європейських країн, до усвідомлення необхідності європейської інтеграції нашої держави.

Класними керівниками 7 – 9 класів проведено онлайн виховні години «Шлях до Європи. Подорож», «З історії святкування Дня Європи». Вчителька історії Толкачова Ю. С. провела онлайн уроки з учнями 10 – 11 класів «Україна в міжнародних організаціях».

Не менш цікаво пройшла і онлайн вікторина «Мандруємо країнами Європи», підсумки якої будуть підведені на наступному тижні.

Наша Україна теж гідна бути європейською державою. Тим більше, що Закарпаття є центром Європи. Але всі повинні пам'ятати про те, що основними принципами існування ЄС є єднання та порозуміння.