День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата публікації допису: Feb 20, 2021 11:33:46 PM

Герої не вмирають… Просто йдуть…

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Небесної сотні, справжніх героїв, котрі змінили хід історії нашої країни, віддали свої життя під час Революції гідності.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами - Охоронцями на небі. «Вони чинять звитяги, вселяють віру і дарують надію. І так боляче стає, коли вони йдуть… Але є розуміння, що вони не вмирають, а просто повертаються на небо, щоб у важкі для країни часи повернутися знов.. Герої не вмирають…”

Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України - від сходу до заходу, від півдня до півночі.

У школі відбулися заходи з метою вшанування героїв Небесної Сотні. Під керівництвом вчительки історії Колеснікової Ю. С. було проведено тематичну арт-лекцію для учнів 8 – 11 класів, спільні патріотичні читання разом із бібліотекаркою школи Прчетич С. В.

Співробітники бібліотеки імені Маяковського організували та провели інформаційний захід «Герої не вмирають…Просто йдуть..» для учнів 6 - 7 класів. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять мужніх учасників Майдану. Класні керівники 1 – 5 класів провели години спілкування про масові акції громадянського протесту в Україні, що пройшли в листопаді 2013 – лютому 2014 років на теми: «Герої Небесної Сотні», «Герої не вмирають», «За Україну, за її волю», «Їх подвиг пам’ятатимемо завжди», «Ангели майдану», «З Україною в серці», «Майдан – символ національної гідності».

Свічу поминальну запалили сьогодні!

У день цей лютневий помолиться світ

За душі героїв, за нації цвіт!