Тиждень з безпеки життєдіяльності та з профілактики дитячого травматизму

Дата публікації допису: Oct 29, 2019 5:30:34 AM

Безпека життєдіяльності – запорука життя та здоров'я

«Життя – це те, що люди найбільше

намагаються зберегти і найменше бережуть»

Жан де Лабрюйер

З 21 до 25 жовтня 2019 року у школі № 64 було проведено «Тиждень з безпеки життєдіяльності та з профілактики дитячого травматизму».

Департамент освіти дуже стурбований ситуацією щодо значного зростання кількості випадків травмування дітей під час освітнього процесу в закладах освіти міста. Зауважимо, що станом на 10 жовтня 2019 року кількість нещасних випадків, що сталися із здобувачами освіти під час освітнього процесу з початку 2019-2020 навчального року дорівнює 8. З метою створення належних умов для збереження життя і здоров’я дітей під час освітнього процесу, профілактики дитячого травматизму було проведено комплекс профілактичних заходів, спрямованих на зниження травматизму та нещасних випадків серед учасників освітнього процесу. Проведені класні години: «Профілактика та попередження шкільного травматизму», «Безпечна поведінка під час освітнього процесу - запорука твого здоров’я», «Твоя відповідальність за ушкодження здоров’я інших», «Здоровий спосіб життя – запорука щасливого майбутнього».

Учні 1 – 4 класів взяли участь у виставці малюнків «З турботою про себе та товариша на перерві», інформаційні листи «Правила дорожнього руху» випустили учні 5 – 7 класів, а старшокласники виготовили плакати «Перша медична допомога при травмах». У четвер було проведено для учнів 1 – 11 класів Єдиний інформаційний урок з питань профілактики травматизму та безпеки життєдіяльності.

У межах тижня учні 10, 11 класів під керівництвом Танасієнко Юліани Леонідівни, вчительки фізичного виховання, провели практичне заняття з п'ятикласниками «Що необхідно зробити, якщо ви стали свідками нещасного випадку», на якому показали , як надавати першу допомогу при опіках, саднах, переломах кінцівок та кровотечах.

Треба всім нам пам'ятати, що лиш той, хто про безпеку дбає, проблем в житті не має!