День цивільної оборони

Дата публікації допису: Apr 22, 2019 7:6:21 AM

День цивільної оборони в школі № 64

У Маріупольській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 64 було проведено “День цивільної оборони”. В період підготовки до цього дня були проведені класні години з теми “Цивільна оборона – школа безпеки”. На класних годинах учні дізналися про основні принципи організації цивільної оборони, завдання цивільної оборони у навчальних закладах, з’ясували особливості дій цивільної оборони у надзвичайних ситуаціях мирного часу, порядок оповіщення населення, дії під час надзвичайних ситуацій учнями, використання елементарних засобів захисту.

Основними заходами, проведеними в цей день у школі стали:

- відпрацювання прийомів користування засобами індивідуального захисту,

- проведено заняття ЦО «Евакуація школи під час артобстрілу»;

- відпрацьовано практичні навички відповідно до “Плану дій у HC”, під час яких перевірено реальну готовність учасників навчально-виховного процесу до дій в умовах надзвичайної ситуації.

До школи також завітали волонтери Товариства Червоного Хреста, які провели тренування для учнів старших класів по наданню першої медичної допомоги потерпілому.

Проведені заходи показали практичну готовність учнів та колективу школи діяти за сигналами оповіщення Цивільної оборони при виникненні надзвичайних ситуацій.