Нехай голуб миру об’єднує нас

Дата публікації допису: Sep 26, 2018 11:36:46 PM

Нехай голуб миру об’єднує нас

Людина створена природою для миру,

А не для війни,

Народжена для радості,

А не для горя…

Франсуа Рабле

Мир! Це слово звучить по-різному на континентах Землі, але скрізь воно означає можливість спокійно жити під чистим блакитним небом, вчитися, працювати, любити і поважати один одного. Мир – це головна умова повноцінного життя. Без миру немає дитинства, немає майбутнього.

21 вересня світ відзначав Міжнародний день миру. Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила, що починаючи з 1982 року Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня, як день глобального припинення вогню і відмови від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримуватися припинення воєнних дій протягом цього дня.

Сьогодні кожний громадянин України виборює мир та спокій для нашої рідної землі. І це у свій, особливий спосіб, роблять учні Маріупольської школи № 64, виборюючи мир – творчістю! Адже, творчість – це єдина зброя, яка в них є. Цьогоріч учні стали активними учасниками акції «Голуб миру» . Розпочався день з радіо лінійки та танцювального флешмобу, були проведені виховні години «Миру в Україні бути». Діти молодших класів намалювали малюнки на тему «Ми за мир!», виготовили паперових голубів. А учні 4-Б та 5-Б класів не лише організували творчу майстерню «Голуб миру», а й провели акцію для першокласників «Дарую символ миру».

Голуб миру в руках дітей спонукає всіх нас не лише мріяти про мир, але й робити щось заради нього. Учні школи створили масову формацію у формі голуба. А на дитячих вустах звучали слова –«Ні війні! Мир в країні! Мир у всьому світі!»

Нехай голуб миру об’єднує нас, несе добру звістку в український Донбас.