До річниці Чорнобильської трагедії

Дата публікації допису: Apr 27, 2021 8:45:58 AM

Чорнобиль – біль наш довічний

Чорних дат у людства є немало,

Кожна з них – це міна під прогрес.

Найстрашніше, що усіх спіткало, Вибух на Чорнобильській АЕС.

Вже 35 років Україна живе з болем Чорнобиля. Це проблема, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. А ще це найбільша світова катастрофа з епіцентром за 100 кілометрів від Києва, яка спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найголовніше - трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.

Водночас Чорнобильська катастрофа також показала, наскільки великою може бути людська самопожертва.

Відважні хлопці мужньо, безупинно

У пекло йшли, забувши біль і страх.

Чорнобильське лихоліття залишиться навіки в пам’яті тих, хто пройшов горнило Чорнобиля. Наш земний уклін, наша довічна вдячність усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам’ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться зі сторінок історії, не згасне у віках.

Розуміння цінності та значущості навколишнього середовища, його проблем та перспектив розвитку закладається в школі. Виховання свідомого громадянина, справжнього патріота, людини, здатної до відповідального ставлення до світу й людства реалізується на уроках історії. Саме тому 26 квітня на уроках історії під керівництвом Колеснікової Ю. С. діти детальніше знайомилися з подіями катастрофи, обставинами ліквідації її наслідків, героїзмом пожежників

Учні 9 класу під час уроку-дискусії сперечалися на тему Чорнобильського туризму,

висловлюючи та аргументуючи власне ставлення. Старшокласники, маючи уявлення про тоталітаризм, наводили приклади замовчування та приховування радянською владою злочинів перед людством. Семикласники занурилися в трагічні події середньовічної історії українських земель, згадавши про числені страждання древлянської землі, на теренах якої і відбулася трагедія на ЧАЕС. Учні 7 - Б класу Новікова Даша та Громов Володимир бачення цієї трагедії відобразили на папері.