День Соборності України

Дата публікації допису: Jan 22, 2021 1:32:2 PM

Заходи до Дня Соборності України

День Соборності України – свято, що відзначається щороку 22 січня. В цей день було проголошено Акт возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в 1919 році. Це одне з найважливіших свят для України, оскільки у цей день відзначається і День Соборності, і перше проголошення незалежності України.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, в нашій школі № 64 організовано та проведено ряд заходів. На віртуальних класних годинах було організовано перегляд тематичних відеофільмів про історію державного свята «Україна – єдина Соборна держава».

Для школярів 5-7 класів були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», було також організовано виразне онлайн - читання віршів учнями 7 – 8 класів, де свою майстерність продемонстрували Суплік Оксана, Громов Володимир (учні 7 – Б класу) та Терсяна Анастасія, учениця 8 – А класу, яка написала акровірш «Державна подія, яка відбулася…».

Учні 3 – А класу під керівництвом Голоцукової Л. М. створили яскраві малюнки та організували віртуальну виставку «Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна». Князєв Кирило, учень 8-А класу, долучився до арт-майстерні "День Соборності". Полонська Софія, учениця 8 – А класу, створила тематичний плакат до свята.

Учні школи впевнені в бажанні будувати українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність - це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Презентация Google
Презентация Google