28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Дата публікації допису: May 02, 2018 6:52:3 AM

Відкритий урок «28 квітня – Всесвітній день охорони праці»

Проблема охорони праці є однією з найактуальніших. Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці «Захищене і здорове покоління» збігається із завданнями й метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

Тому виховувати високу культуру безпеки праці, відповідальне ставлення до особистої безпеки, збереження життя та безпеки оточуючих людей потрібно ще з раннього дитинства, бо сьогоднішні школярі – це майбутні працівники і роботодавці.

27 квітня колектив Маріупольської загальноосвітньої школи № 64 активно долучився до проведення загальношкільних заходів щодо відзначення Всесвітнього дня охорони праці. Особливу увагу було звернено на заходи з охорони праці в закладі, перевірку знань, проведення інструктажів з охорони праці.

Класним керівником 8 – А класу Медведєвою Л. М. було наголошено, що за даними Міжнародної організації праці, у світі 541 мільйон молодих працівників віком 15–24 років, зокрема 37 мільйонів дітей, працюють у шкідливих умовах. А це понад 15% робочої сили. Серед молоді рівень травматизму на роботі на 40% вищий, ніж серед працівників старше 24 років.

Класний керівник 9 – Б класу Марфлюк Л. В. повідомила, що в Україні працює майже кожен третій віком від 15 до 24 років, що становить понад 1 мільйон наших громадян. Ураховуючи, що в країні триває активна фаза всебічного реформування економіки, наше завдання – зберегти молоде покоління як безцінний потенціал для майбутнього становлення ефективної і сильної держави.

Класний керівник 4 – А класу Голоцукова Л. М. повідомила учням про те, що характерною рисою життя кожного з нас повинно стати суворе дотримання вимог безпеки праці при виконанні будь-якої роботи. Вона розглянула з учнями ситуації, які можуть виникнути під час роботи у нашому житті. Під час відкритого уроку учні усвідомили, що потрібно нести відповідальність за власне життя та життя оточуючих людей. Було проведено виставку дитячих малюнків «Охорона праці очима дітей» у 4 – А класі, 3 – Б класі (класний керівник Треус І. С.), 3 - А класі (класний керівник Петренко Н. А.)

Першокласники під керівництвом Павлової Г. О. переглянули презентацію та мультфільми щодо безпеки праці на виробництві, а також у школі.

Головною метою таких заходів є привернення уваги молоді до проблем охорони праці, формування у школярів культури безпеки праці, а також стимулювання інтересу до практичного застосування знань, отриманих в школі.