Свято Останнього дзвоника

Дата публікації допису: May 31, 2021 11:59:50 AM

Шкільні роки - як прекрасна мить

Свято Останнього дзвоника - завжди урочиста, радісна і водночас хвилююча подія. Особливо для випускників, для яких шкільний дзвінок лунає дійсно востаннє.

29 травня із самого ранку на шкільному подвір’ї лунала музика. До навчального закладу

разом з батьками поспішали святково одягнені учні четвертих класів – випускники початкової

школи, які під керівництвом досвідчених педагогів Павлової Галини Олександрівни та Маяк

Марії Василівни робили перші кроки у Країну знань. І ось тепер вони говорять: «Прощавай,

початкова школо!»

А на урочистій лінійці уже вишикувались 29 дев’ятикласників разом із своєю вчителькою

Маляренко Тетяною Олександрівною. Дехто із них сьогодні теж покине шкільну родину, але

більшість учнів продовжать навчання в 10 класі.

Всі чекають на головних винуватців урочистої події – наших одинадцятикласників. І ось на

ганку школи з’являються наші випускники разом із класним керівником Санатарчук Оксаною

Олексіївною.

Усміхнені, трохи схвильовані юнаки та дівчата шикуються на шкільному подвір’ї. Творчі, креативні, спортивні – це про наших випускників 2021 року. Жодне шкільне свято не проходило без їхніх цікавих номерів, де обов’язково вони дарували для шкільної родини запальний танець, хореографом якого була Калачова Дар’я.

У цьому році наші одинадцятикласники Шушаков Василь, Шевченко Владислав, Добра Михайло та Єлфімова Софія внесли вагомий внесок у перемогу (І місце) в міському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Це вони, наші старшокласники: Олександр Олейніков, Кирило Кізим, Анастасія Валевська, Ілля Булі, Костянтин Добрусь , Дар’я Калачова, Михайло Добра та Богдан Хохлов минулого року під керівництвом Вєнії Н. П. створили мотиваційне відео в рамках масштабного проєкту літніх мовних таборів із залученням іноземних волонтерів GoCamp і стали переможцями.

Калачова Дар'я, Самойленко Софія та Єлфімова Софія стали переможцями інноваційної програми UPSHIFT у Маріуполі та отримали фінансову підтримку для соціального проєкту «Сімейний фітнес».

Не можна не згадати й про мозковий центр класу Олейнікова Олександра, який став призером міської олімпіади з інформатики.

Директор школи Вєнія Наталя Петрівна тепло привітала випускників зі святом та побажала впевненості у власних силах та наполегливості у досягненні мети. Із добрим напутнім словом до випускників звернулася і перша вчителька 11 класу Крамар Надія Петрівна.

Заступник з навчально-виховної роботи Гончарова Марина Ігорівна оголосила переможців та призерів, які найкраще проявили себе у художній самодіяльності, спорті, а також було нагороджено Похвальними листами учнів, які показали відмінні результати в навчанні: Гладир Дениса, Ларіонову Алісу, Нагорного Андрія (4 – А клас) та учнів 4 – Б класу: Мулик Моніку, Липовецьку Єлизавету та Торкаєнко Катерину. На урочистій лінійці грамотами і подяками були також відзначені й вчителі школи: Колеснікова Ю. С., Львова Л. О., Корнюхіна А. В. та Санатарчук О. О..

У свою чергу від імені усіх своїх ровесників випускники дякували вчителям за самовідда­ну працю, невтомний творчий пошук, за знання, і, звісно, найбільше лагідних слів дісталось батькам – за недоспані ночі, за терпіння, за любов.

Гіркота розлуки, сподівання на зустріч і мільйон мрій наповнювали серця випускників, батьків і вчителів, які протягом одинадцяти років дарували свою мудрість і турботу. Але ж який Останній дзвоник без прощального вальсу? Цього року фантазія випускників вибухнула професійною постановкою танцю під керівництвом учениці 11 класу Калачової Дар’ї. Вразили всіх своїм вальсом і дев’ятикласники (хореограф Заграфова О. М., вчителька зарубіжної літератури). А ще свято запам’яталося яскравими музичними вітаннями від ансамблю сучасного танцю «Аквамарин» під керівництвом Лазаревої Наталії.

Дзвінкими переливами покликав останній дзвінок випускників у свій клас на останній урок. Він сповістив про прощання з дитинством, незабутніми шкільними роками для 33-х юнаків та дівчат.

Тож у добру путь, дорогі випускники! Нехай дорога самостійного життя буде для вас щасливою та безхмарною! Хай завжди поруч будуть вірні друзі та мудрі наставники!

Щасти вам в усьому!