Предметний тиждень історії та географії

Дата публікації допису: Apr 25, 2018 8:12:4 AM

Знай та поважай свій край!

Під час проведення предметного тижня історії та географії у школі була організована виставка стінних газет «З Україною в серці: «золоті» сторінки історії України», де були відображені найбільш значущі віхи нашої історії.

Також в кабінеті історії була організована тематична виставка «Україна в міжнародних відносинах» і «Сім чудес України», під час перегляду якої учні мали змогу впевнитися у важливості інтеграційних процесів сучасної України та її культурних здобутках.

На уроці історії учні 8-Б класу під керівництвом учительки історії Толкачової Юлії Сергіївни брали участь в історичній вікторині, де змагалися не тільки у знаннях, але й у логічному мисленні, швидкості предметної реакції та кмітливості.

В рамках предметного тижня історії та географії учні 11-го класу нашої школи відвідали історичний факультет Маріупольського державного університету з профорієнтаційною метою. Завідувач музеєм історичного факультету МДУ Забавін В.В. познайомив учнів з найбільш цікавими експозиціями, розповів про важливі археологічні знахідки, здійснені студентами факультету, зацікавив інформацією про роботу археологів та студентів під час археологічної практики. Лаборант музею розповіла про цікаві проекти, авторами яких були студенти-історики. Завідувач кафедрою історії Романцов В.М. ознайомив учнів з особливостями навчання та предметно-фахової орієнтації факультету. Старшокласники також побували на зустрічі із завідувачами всіх кафедр історичного факультету.