До Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата публікації допису: May 10, 2021 9:13:41 PM

Роками ніколи пам’яті не стерти

Події Другої світової війни відгукнулися в серці кожної людини. Ця війна стала найкривавішою і найжорстокішою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом. Пам’ять про війну – це спільна пам’ять нашого народу. Ніколи в житті ми не зможемо відпустити від себе невмирущі спогади про тих, хто наближав цей день заради майбутніх поколінь. Низько вклоняємося ветеранам, які вистояли і витримали усі тяготи воєнного лихоліття.

З метою віддання данини пам’яті всім жертвам Другої світової війни 1939-1945 років та піклування про ветеранів війни, учасників визвольного руху та жертв нацизму в закладі освіти було проведено низку інформаційно-просвітницьких заходів: виховні години «А мак цвіте! Внесок українців у перемогу Антигітлерівської коаліції над нацизмом», Уроки звитяги «Пам’ять жива», година скорботи «Минулого вогонь не згасне», церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим у Другій світовій війні.

На уроках історії під керівництвом Колеснікової Ю. С. відбулися тематичні лекції з теми «Україна в Другій світовій війні», де діти заглибилися в події того часу, розглянули інформацію про внесок українського народу в перемогу антигітлерівської коаліції, було розглянуто причинно - наслідкові зв'язки, показано героїчний подвиг українського народу, необхідність вивчення історії, вшанування героїв. Для учнів 7-их класів проведено урок - бесіду "Мій голос проти війни".Десятикласники взяли участь в арт-лекції "Друга світова війна: європейський вимір". Для випускників 11 класу проведено інтегрований (історія, укр. літ.) урок-практикум "Внесок українського народу в перемогу над нацизмом у Другій світовій війні". У 8-А класі було проведено класну годину «1939-1945 - Ніколи знов! Пам'ятаємо, славимо, вшановуємо!».

Проведені майстер-класи по виготовленню маку пам’яті для школярів 3 - А та 3 - Б класів, а також третьокласники під керівництвом Стернард І. Л. виготовили малюнки "Пам'ятаємо! Перемагаємо!" Учні 4 - Б класу підготували літературну композицію «Цінуємо твій подвиг, солдате». Прчетич С. В., бібліотекарка, провела класну годину для учнів 7-их класів «Нехай живі пам’ятають - покоління знають», а співробітники бібліотеки імені Маяковського провели виховну годину "А червоний мак квітне!" для учнів 5 класу.

Усі ці заходи стали нагадуванням про страшні події 1939-1945 років та застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.