До Дня вишиванки

Дата публікації допису: May 23, 2021 9:50:3 PM

А над світом українська вишивка цвіте…

Усім відомо, що Україна – країна талановитих, працелюбних людей. Мистецтво вишивки поєднало ці дві риси. У третій четвер травня в Україні вже традиційно відзначають День вишиванки. Це свято вперше було відзначено у Чернівцях в 2006 році. Його ініціатор – письменник, журналіст Леся Воронюк, яка будучи студенткою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонувала ідею акції.

У перший рік учасників флешмобу було небагато. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України. Адже, для українця вишиванка – не просто одяг, це наш національний оберіг, це наша історія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу.

Цього року День вишиванки припав на 20 травня. Ще з ранку вся школа № 64 замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Дрес-кодом дня була вишиванка, в акції взяли участь не лише учні, а й вчителі школи. На урочистій лінійці лунали пісні та вірші у виконанні учнів 4 – 8 класів.

На завершення свята всі учні школи провели імпровізований танцювальний флешмоб.

Дякуємо всім учасникам за активність та креативність!