Тиждень права

Дата публікації допису: Dec 12, 2020 1:9:42 PM

Правова культура – фундамент держави

Інтегрований урок (українська мова, література, історія, мистецтво) із правового виховання "Що означає бути громадянином - державні символи України" під керівництвом вчителів Кальченко С. В. та Толкачової Ю. С. було проведено в 7 - А класі. Школярі прослухали оповідання Василя Сухомлинського "Купа сміття", вирішували проблемне питання: Що корисного може зробити 7-класник для своє держави?. Учні ознайомилися з поняттям - геральдика, виконували Гімн України та згадали історію написання, визначили неофіційні символи України та намалювали їх. Завершили урок «відкритим мікрофоном» "Чим відома моя держава? Я пишаюся, що?.."

До учнів 11 класу завітали курсанти Академії поліції ДЮІ, які провели профорієнтаційну бесіду та розповіли про курсантське життя. Старшокласникам і старшокласницям було цікаво поспілкуватися з курсантами Донецького Юридичного інституту.

Одинадцятикласники також взяли участь у дискусії «Євроінтеграція України: переваги і недоліки».

Соціальний педагог Баглюк В. Р. провела відео лекцію для учнів 10 класу "Права та

обов'язки підлітків".

Правова година «Є критерій істини - Закон»

Для учнів ГПД (вчителька Гікало Н. А.) співробітниками бібліотеки ім. Маяковського була проведена правова година «Є критерій істини - Закон». Під час зустрічі юні читачі дізналися про свої права та обов’язки, надали юридичну допомогу казковим героям, взяли участь у правовій естафеті та інших веселих іграх, конкурсах.