Всеукраїнська військово-патріотична гра «Сокіл (Джура)-2020»

Дата публікації допису: Oct 31, 2019 6:42:35 AM

Випробування «Рятівник»

У межах міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл (Джура)» в перший день осінніх канікул були проведені випробування «Рятівник» та «Відун» між шкільними командами (роями) міста Маріуполя на уміння надати першу домедичну допомогу в екстремальних умовах та пройти тест на знання історії розвитку українського козацтва.

У змаганнях взяли участь 50 команд - 550 школярів освітніх закладів чотирьох районів міста. Уміння надати першу допомогу - дуже важлива навичка, спрямована на порятунок життя людини. За вимогами всеукраїнського рівня Гри була складена «легенда» про надання допомоги умовно пораненому під час вибуху. Команді – рою у складі 7 учасників необхідно було правильно накласти джгут-турнікет, зупинити кровотечу «пораненому», долаючи складні перешкоди, дістатися небезпечної зони якомога швидше. Випробування оцінювали професіонали – представники Національної гвардії України: Аліна Кухта (фельдшер батальону) і Альона Кушнір (інструктор з бойової підготовки). До складу нашої команди увійшли учні 8 класу: Власова Єлизавета, Плотнікова Поліна та учні 9 класу: Бондаренко Микола, Кіріна Анна, Колісник Артем, Коломієць Валерій та Сербо Сергій. Наша команда під керівництвом Костюка Олега Івановича та Танасієнко Юліани Леонідівни гідно пройшла всі нелегкі випробування та посіла ІІ МІСЦЕ.

Гра знавців історії «Відун»

В аудиторіях школи № 67 команди в режимі тестів демонстрували свої знання з історії розвитку українського козацтва. Питання були складені за темами, які вивчають на уроках історії у 8-9 класах: становлення козацтва (ХVІ - перша половина ХVІІ ст.), національно-визвольна війна українського народу середини ХVІІ століття, українські землі в 20-90 роках ХVІІІ ст.

Слід зазначити, що учні нашої школи ретельно готувалися до гри, багато зусиль до підготовки команди доклала вчителька історії Толкачова Юлія Сергіївна. Така наполеглива праця дітей та педагогів дала відповідний чудовий результат. Наша команда продемонструвала високий рівень знань та посіла І МІСЦЕ.

Вітаємо! Так тримати!