Тиждень безпеки дорожнього руху

Дата публікації допису: Nov 14, 2020 4:28:48 PM

Безпечний рух – твій вірний друг

З 09 до 15 листопада в Україні відбувся щорічний загальнонаціональний Тиждень безпеки дорожнього руху (ІІ етап), покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах, підвищення обізнаності школярів щодо правил поведінки на дорозі. Протягом тижня діти нашої школи мали можливість якомога більше дізнатися про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки. На уроках основ здоров’я був проведений практикум «Перша медична допомога», під час якого діти з учителькою Л. М. Медведєвою відпрацьовували прийоми надання першої допомоги при нещасних випадках у ДТП. У бібліотеці було організовано виставку книг «Увага! Діти на дорозі!».

13 листопада був проведений щорічний Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху в рамках національного проекту «Безпечна країна». Учні 3 – Б класу разом із учителькою Стернард І. Л. здійснили цікаву подорож у «Країну дорожних знаків», де вони познайомились із знаками дорожнього руху. Особливу увагу приділили дорожнім знакам для пішоходів, а також шляху дітей із дому до школи. Діти дуже активно брали участь у цьому заході, відповідали на запитання, складали пазли «Дорожні знаки», відгадували загадки.

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху,

володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.