Новий підручник з фінансової грамотності

Дата публікації допису: Aug 19, 2019 3:45:59 AM

Школи отримають новий підручник з фінансової грамотності

У Міністерстві освіти презентували нові навчальні матеріали для учнів 9-х та 10-х класів, що допоможуть школярам освоїти фінансову грамотність.

У розробці матеріалів взяли участь фахівці Міносвіти, Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», Університету банківської справи та низка експертів.

Програма, навчальний посібник та робочий зошит «Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?» враховують зміни в фінансовій галузі за останні 5 років.

Матеріали також містять блоки про основні права споживачів фінансових послуг, правила безпечної роботи з платіжними картками, криптовалюти, електронні гроші, платіжні інтернет-інструменти тощо.

За словами заступника міністра освіти Вадима Карандія, підприємливість і фінансова грамотність є однією з компетенцій, якою мають володіти учні та випускники Нової української школи.

Цей посібник – не просто практичний порадник. Він має розвинути в учнів критичне та системне мислення у фінансових питаннях, уміння оцінювати ризики та приймати зважені рішення щодо фінансів.

Посібник складається з 5-ти розділів та 25-ти тем. З нього учні дізнаються про сучасну фінансову систему, фінансові установи та їхні послуги.

Планується, що за підсумками курсу школярі зможуть навчитись ефективно управляти власними фінансами та відповідально користуватись фінансовими послугами.

Водночас представники Проекту USAID впевнені, що читачами нових підручників стануть не лише учні середніх шкіл, а також їхні батьки та родичі, які зможуть знайти у посібнику корисну для себе інформацію.

Освіта.ua

16.08.2019