Незабутній відпочинок у пришкільному таборі «Іскорка»

Дата публікації допису: Jun 18, 2018 7:49:27 AM

Незабутній відпочинок у пришкільному таборі «Іскорка»

Літо, літо, літечко…— золота пора,

Про це найкраще знає люба дітвора.

Непомітно пролетів ще один навчальний рік. Ось і прийшло золоте літечко, пора року, яку з нетерпінням чекають всі дітлахи, адже у школярів почалися літні канікули. Це саме ті дні, коли діти можуть провести свій вільний час з однокласниками та потоваришувати з дітьми з інших класів. Цікавий, змістовний відпочинок отримали школярі у літньому пришкільному таборі «Іскорка», який було організовано у школі № 64.

Відпочинок тут поєднував інтереси усіх дітей, адже були і різні конкурси, і спортивні змагання, і туристичні подорожі. Наші маленькі мандрівники побували у багатьох цікавих місцях славетного Маріуполя, відвідали кінотеатри, музеї, взяли участь у цікавих майстер-класах. Від подорожі на узбережжя Азовського моря до краєзнавчого музею, від Міського саду до бібліотеки імені Маяковського. І усюди їм було весело та цікаво.

Кожен день приносив безліч нових вражень, нових відкриттів. 1 червня вихованці табору побували у Міському саду, де з ранку почалося масове святкування Дня захисту дітей. Для дітлахів була організована концертна програма, «острівці» за інтересами, майстер-класи та спортивні змагання. Особливий інтерес у дітей викликала техніка рятувальників і поліції, а також гра-подорож по станціям.

А якою веселою була мандрівка до Країни книг! Співробітниці бібліотеки імені Маяковського дуже винахідливі, з ними ніколи не буває сумно. Цього разу вони запропонували здійснити подорож на кораблі «Веселий Роджер». Разом з піратами Джеком, Джоном та Біллі, ролі яких виконували бібліотекарі, мандрували юні читачі з одного острову на інший, «ловили рибку», відгадували загадки, танцювали, познайомились із «капелюхом», який розкривав потаємні думки присутніх. Юні мандрівники сміялися досхочу, співали та весело розважались. Подорож була дуже захоплюючою завдяки відданим своїй справі берегиням книжкового храму.

8 червня Арт-студія влаштувала свято кольорової творчості для юних художників табору. Чарівні пензлики допомогли ожити гіпсовим фігуркам, які в маленьких руках юних аматорів заграли різнобарвними фарбами. Діти були дуже вдячні Марині Євгенівні за те, що вона дала змогу зануритися у світ кольорової феєрії.

А ще команда табору «Іскорка» зайняла перше місце у міських спортивних змаганнях «Стрибунці» серед пришкільних таборів з денним перебуванням. Наші юні спортсмени довели, що найкращі «стрибунці» міста (стрибки через скакалку) навчаються у школі № 64, а саме: Булі Анастасія, Ємцов Андрій, Лесняк Ярослав, Корноухов Кирило, Шаульська Марина, Бахтар Карина. Щиро вітаємо наших переможців та вчителів фізичного виховання Танасієнко Юліану Леонідівну та Костюка Олега Івановича, які привели до перемоги юних спортсменів!

Щоденна програма у таборі відпочинку передбачала повноцінний відпочинок дітей. Посилена увага при плануванні приділялася питанням профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, правилам дій у надзвичайних ситуаціях, формуванню навичок здорового способу життя, організації змістовного дозвілля. Школярі зустрілися із представниками патрульної поліції, відвідали пожежну частину.

Побували наші учні і на морському узбережжі, де можна було освіжитися у воді, а потім відпочивати на сонячному березі!

Завершилася зміна святковим концертом «Шоу талантів», де було підведено підсумки роботи загонів, нагороджено дітей, які брали активну участь у житті табору. За цей час дітлахи стали більш близькими між собою, краще пізнали одне одного, розкрили свої таланти.

Поруч із дітьми постійно знаходились їх вихователі, які піклувалися про створення сприятливих умов для відпочинку дітей, толерантної атмосфери для розкриття творчих здібностей кожного вихованця: Стернарл І.Л.,(начальник табору), Павлова Г.О., Маяк М. В., Петренко Н. А., Треус І. С., Гикало Н. А., Ларіонова Т. В., учителі фізичного виховання Костюк О. І. та Танасієнко Ю. Л., а також музичний керівник Семенченко Р. Ф..

Табір, до побачення! До зустрічі наступного літа!

У просторій, світлій їдальні завжди смачно пахне і чути було задоволений дитячий галас: «Смачного!» та «Дякуємо!» - є за що: кухарі щодня у турбувалися про те, аби їжа для дітей була смачна, корисна, калорійна та різноманітна. «Ні дня без вітамінів», – слова завідуючої їдальнею Побудзей Ірини Олександрівни, тому в щоденному меню для дітей обов’язковими були салати, соки, фрукти.