Відбірковий етап гри "Сокіл(Джура)" - 2021

Дата публікації допису: Jan 01, 2021 3:19:7 PM

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл (Джура)» -2021

Всеукраїнська гра «Сокіл» («Джура») – це шлях свідомого опанування геройськими, лицарськими, гуманними і демократичними традиціями українського народу, сформованими на засадах козацького світогляду, національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, національних і загальнолюдських духовних і моральних цінностей та здорового способу життя.

Основою організації гри в навчальних закладах є козацьке самоврядування: добровільне об'єднання учасників для виконання завдань гри у рій (клас, гурток тощо), сотню (паралель класів), курінь (навчальний заклад).

У відбірковому етапі гри взяли участь 30 роїв закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО), до складу яких увійшли козацькі джури 14-17 років.

Відбірковий етап відбувався у складних умовах карантинних обмежень, матеріали 3 випробувань були представлені роями у дистанційному режимі.

Команда джур нашої школи стала однією із кращих у творчо-мистецькому конкурсі «Ватра», а також у випробуваннях зі стройового вишколу "Впоряд" з виконанням патріотичної пісні.

У конкурсі звітів «Добре діло» наш рій звітував про суспільно-корисні справи відповідно ідейним принципам лицарства. Звіт нашого освітнього закладу розповідав про екопатріотичну направленість «добрих справ» - висадження дерев, прибирання території школи. Широко висвітлена допомога соціальній групі населення, літнім людям, заходи, які відображають повагу до захисників України.

За результатами випробувань відбіркового етапу у півфінальний тур запрошені 12 кращих команд гри «Джура» - 2021: рої ЗЗСО №№ 1, 10, 18, 20, 30, 32, 33, 48, 64, 66, технічного та технологічного ліцеїв.

З лютого 2021 року наш рій «Домаха» візьме участь у випробуваннях з туризму, стрільби, силової підготовки, надання домедичної допомоги, визначить кращих у знаннях історії українського козацтва.

Найкращі 4 рої зустрінуться на фінальних випробуваннях 2-денного таборування на території ДЮК «Зелена планета» (с. Зірка) у травні 2021року.

Своїми успіхами за високоякісну підготовку матеріалів відбіркового етапу наші юні джури завдячують керівникам рою Костюку О. І. та Кальченко С. В.